Lid worden

Voor wie?

De inschrijfstop is opgeheven.
U kunt zich weer inschrijven voor het lidmaatschap van tuinenpark
De Groene Zoom.

Voor iedereen die het prettig vindt om met zijn handen in de aarde te wroeten. Tuinieren is erg ontspannend en gezond. Wat is er nou leuker dan een mooie bos bloemen uit eigen tuin en lekkerder dan een onbespoten krop sla of pruimenjam van eigen bodem. Tuinieren kost natuurlijk ook tijd. Om de tuin goed te onderhouden is het nodig om 1 à 2 keer per week uw siertuin bij te houden en voor een moestuin nog vaker.

Naast het plezier van het gebruiken van uw eigen tuin kan uw lidmaatschap nog meer zijn dan tuinieren. Bij onze tuinvereniging kunt u ervaringen, stekjes en plantjes delen, deelnemen aan activiteiten als bijvoorbeeld klaverjassen en in de weekenden genieten van een hapje en een drankje in de kantine.

Goed om te weten

Op de meeste tuinen staat een huisje (uitsluitend voor dagverblijf) en/of een kas. Verder zijn er op het complex verschillende voorzieningen. Zo zijn er een aantal drinkwatertappunten en is er bij elke vier tuinen een sproeisysteem om uw tuin te kunnen besproeien met slootwater en een aansluiting voor elektriciteit voor het verrichten van werkzaamheden.

De vereniging draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Ieder lid wordt dan ook geacht op zijn eigen manier een steentje bij te dragen. Ieder tuinlid wordt daarom ook 1 of 2 keer per jaar ingedeeld om het sanitair op het complex schoon te houden. Daarnaast wordt er minimaal 4x per jaar meegeholpen met het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het complex. Dit onderhoud vindt plaats op de eerste zaterdagochtend van de maanden april t/m november. De leden worden ondersteund door het bestuur en diverse commissies.

Indicatie van de kosten:

Jaarlijks terugkerend:

Contributie per jaar          € 500,- tot € 650,-
                                                      (afhankelijk van de grootte van de tuin)

Eenmalig bij aanvang lidmaatschap:

Overname huisje / kas     € 200,- tot € 2.000,-
Borg                                           € 250,-
Borg heksleutel                   € 25,-

Verder kunt u met de vorige gebruiker afspraken maken over gereedschap of inboedel dat ter overname aangeboden wordt

Inschrijven en daarna

U kunt zich Inschrijven voor het lidmaatschap van De Groene Zoom door invulling van het inschrijfformulier hieronder en het overmaken van het inschrijfgeld van € 25,- op rekeningnummer NL56INGB0004296888 van de Groene Zoom onder vermelding van uw naam en ‘inschrijving wachtlijst’.
We raden u aan voordat u zich inschrijft eerst eens een kijkje te nemen op ons tuinencomplex, adres Groene Zoom 17, 2491 EJ  Den Haag.

Nadat wij het inschrijfformulier en het inschrijfgeld hebben ontvangen bevestigen we dit per email. Vervolgens sturen wij u een vragenformulier en nodigen we uit voor een kennismakingsbijeenkomst. Na deze bijeenkomst neemt u deel aan twee ‘onderhoudsbeurten’ van de gemeenschappelijke delen van het complex op een zaterdagochtend. Daarmee krijgt u een goede indruk van de vereniging en wij leren u beter kennen. Na de twee onderhoudsbeurten krijgt u een uitnodiging voor een gesprek met het bestuur om het kandidaat lidmaatschap te bespreken. Kandidaat-leden komen in aanmerking voor een tuin en draaien al mee in de vereniging (ontvangen onder meer de Nieuwsbrief en kunnen deelnemen aan activiteiten). Als er een geschikte tuin vrij komt en het kandidaat-lid accepteert deze tuin dan wordt het kandidaat lidmaatschap omgezet in het volledige lidmaatschap.

Inschrijfformulier

Voor vragen kunt u gebruikmaken van het contactformulier.

Contactformulier