Tuin huren

Voor wie?

Voor iedereen die het prettig vindt om met zijn handen in de aarde te wroeten. Tuinieren is erg ontspannend en gezond. Wat is er nou leuker dan een mooie bos bloemen uit eigen tuin en lekkerder dan een onbespoten krop sla of pruimenjam van eigen bodem. Tuinieren kost natuurlijk ook tijd. Om de tuin goed te onderhouden is het nodig om 1 à 2 keer per week uw siertuin bij te houden en voor een moestuin nog vaker.

Naast het plezier van het gebruiken van uw eigen tuin kan uw lidmaatschap nog meer zijn dan tuinieren. Bij onze tuinvereniging kunt u ervaringen, stekjes en plantjes delen, deelnemen aan activiteiten als bijvoorbeeld klaverjassen en in de weekenden genieten van een hapje en een drankje in de kantine.

Goed om te weten

Op de meeste tuinen staat een huisje (uitsluitend voor dagverblijf) en/of een kas. Verder zijn er op het complex verschillende voorzieningen. Zo zijn er een aantal drinkwatertappunten en is er bij elke vier tuinen een sproeisysteem om uw tuin te kunnen besproeien met slootwater en een aansluiting voor elektriciteit.

De vereniging draait volledig op de inzet van vrijwilligers. Ieder lid wordt dan ook geacht op zijn eigen manier een steentje bij te dragen. Ieder tuinlid wordt daarom ook 1 of 2 keer per jaar ingedeeld om het sanitair op het complex schoon te houden. Daarnaast wordt er minimaal 4x per jaar meegeholpen met het onderhoud van de gemeenschappelijke delen van het complex. Dit onderhoud vindt plaats op de eerste zaterdagochtend van de maanden april t/m november. De leden worden ondersteund door het bestuur en diverse commissies.

Kosten

De tuinhuur bedraagt tussen de € 400,- en € 500,- per jaar afhankelijk van de grootte van de tuin.

Naast de jaarlijkse kosten zijn er ook eenmalige kosten. Wanneer u lid wordt van onze vereniging en een tuin in gebruik gaat nemen, betaalt u overname-kosten voor het huisje of de kas. Hiernaast wordt bij het aanvaarden van een tuin een borgsom van € 250 gevraagd en € 25 borg voor de sleutel van het hek van het tuincomplex. Het inschrijfgeld is €25. Dit bedrag wordt verrekend als u een tuin in gebruik gaat nemen. Verder kunt u met de vorige gebruiker afspraken maken over gereedschap of inboedel dat ter overname aangeboden wordt.

Indicatie van de kosten:

   Huur per jaar (afhankelijk van de maat van de tuin) € 400,- tot
€ 500,-
   Overname huisje / kas € 200,- tot
€ 2.000,-
   Borg  € 250,-
   Borg heksleutel € 25,-

Inschrijven

Regelmatig komen er tuinen vrij. U kunt zich inschrijven door het aanmeldingsformulier in te vullen en het inschrijfgeld van  €25,- over te maken aan penningmeester  De Groene Zoom, IBAN: NL56INGB0004296888 onder vermelding van uw naam en ‘inschrijving wachtlijst’.

Inschrijfformulier

Nadat het inschrijfformulier en het inschrijfgeld zijn ontvangen krijgt u zo spoedig een e-mail met een bevestiging van uw inschrijving. Vervolgens nemen wij contact met u op zodra u in aanmerking komt voor een tuin.

Voor vragen kunt u gebruikmaken van het contactformulier.

Contactformulier