Tuin huren

Voor wie

Voor iedereen die het prettig vindt om, bijvoorbeeld na dag hard werken, met zijn handen in de aarde te wroeten. Tuinieren is erg ontspannend en gezond! En wat is nou lekkerder dan een onbespoten krop sla, of pruimenjam van eigen bodem. Of een mooie bos bloemen uit eigen tuin.

Hoe maak ik kans op een tuin?

Regelmatig komen er tuinen vrij. Woont u in Voorburg, Leidschendam, Den Haag of Rijswijk? Dan kom u in aanmerking voor een tuin.

Spelregels

Het onderhoud van een tuin kost tijd, daar moet u rekening mee houden. In de lente en zomer moet u rekenen op 1 à 2 keer per week voor een siertuin en nog vaker voor de moestuin. Maar als u het leuk vindt, dan gaat dat vanzelf. Ook is het gezellig om met medetuinierders ervaringen (of stekjes en plantjes) uit te wisselen en in de weekenden kunt u iets drinken of eten in de kantine.

Op de meeste tuinen staat een huisje en/of een kas. Er is geen drinkwater- of elektriciteitsaansluiting per tuin. U kunt dan ook niet blijven slapen op uw tuin. Wel is er een sproeiwatersysteem zodat u uw tuin kunt besproeien met slootwater en zijn er een aantal drinkwatertappunten op elk deel van het complex.

Ieder tuinlid helpt verder 2 keer per jaar mee het sanitair op het complex schoon te houden. Verder vindt er op zaterdagochten (tussen april en september) onderhoud plaats van de gemeenschappelijke delen van het complex. Leden dienen hier minimaal 4x per jaar aan mee te doen.

In het Tuincomplexreglement staan alle voorwaarden.

Kosten

Eenmalige kosten

Als u een tuin overneemt met huisje en/of kas dan bent u aan de vereniging hiervoor eenmalig overname verschuldigd. Het bedrag is door middel van een taxatierapport vastgesteld.

Verder kunt u met de vorige eigenaar regelen of u gereedschap of inboedel wilt overnemen.
Hiernaast wordt bij het aanvaarden van een tuin een borgsom van € 250,- gevraagd en
€ 25,- borg voor de sleutel van het hek van het tuincomplex.

Indicatie van de kosten:

Overname huisje € 200,- tot € 2000,-
Overname gereedschap/inboedel in overleg
Borg sleutel € 25,-
Borg tuin € 250,-
Inschrijfgeld (is bij toewijzing van een tuin reeds voldaan) € 25,-

Jaarlijkse kosten

De kosten voor de tuinhuur bedragen, afhankelijk van de grootte van de tuin, tussen de € 400,- en € 550,- per jaar.
Hierin zijn inbegrepen de kosten voor algemeen onderhoud, lidmaatschap van de AVVN, verzekering tuinhuisje, ons eigen tuinblad De Groene Zoom etc.

Inschrijven

U kunt zich vrijblijvend aanmelden indien u interesse heeft in een tuin. Gebruikt u daarvoor het inschrijfformulier. Met uw inschrijving komt u op de wachtlijst.